Од денес индивидуалните спортови започнуваат со тренинг


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес конференција истакна дека комисијата за заразни болести ќе препорача до Владата на Македонија, од оваа седмица да биде дозволено одржување на тренинзи на отворен простор во индивидуалните спортови, како што се атлетика, тенис и слично. Во следната фаза, односна следната седмица ќе биде дозволен тренинг и во екипните спортови, но само на отворен простор. И во последната, трета фаза, ќе биде дозоволено одржување на тренинзи и во затворени простории, а ќе бидат отворени и вежбалниците и фитнис центрите.

Спортот во Македонија беше суспендиран на 12-ти март, кога беа прекинати сите спортски натпревари и тренинзи во сите спортови.

Материалы по теме:

Разговор со Љубиша Кировски од Франција, по потекло од Тетово
Тетовецот Љубиша Кировски, кој долги години живее и работи во Франција, ја пренесува состојбата со Ковид-19, но и како Франција се справува со пандемијата. https://www.youtube.com/watch?v=Y5WhS3lQpP0
Десет млади спортисти од Гостивар ќе добиваат стипендии
Десет млади истакнати спортски таленти од Гостивар годинава ќе добиваат стипендии од општината, во висина од 3.000 денари месечно. Ваквиот вид на поддршка локалната ...
Во Гостивар за надоместок се пријавиле 50-тина лица кои останале без работа
Вистинската слика за тоа, како и колку вонредната состојба поради короната влијаела врз работните места во Гостивар, ќе се знае откако кризата ќе помине. ...
Кризен штаб Гостивар: Состојбата со корона стана сериозна
Трендот на зголемување на бројката на заразени со коронавирус на гостиварското подрачје кој почна минатата недела, на денешниот состанок на Меѓуопштинскиот Кризен штаб се ...
Персонал од Итна помош во Гостивар во изолација – потврден коронавирус кај медицинска сестра
Потврден е коронавирус кај медицинска сестра од службата за Итна помош во Здравствениот дом во Гостивар. Ова е прв и во моментот единствен случај ...