Од здружението Антикоцкање, најавија блокади на Автопатот Тетово – Скопје


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Од здружението Антикоцкање, најавија блокади на Автопатот Тетово – Скопје, поради недонесувањето на новиот закон за игри на среќа. Блокадата ќе се одржи кај наплатната рампа Желино на 23 март  

Оттаму велат дека најголемите партии ВМРО ДПМНЕ и СДСМ се виновни за недонесувањето на новиот закон за игри на среќа, за кој пред распуштање на собранието требало да се расправа на собраниска комисија, но немало кворум.

Новиот закон за игри на среќа предвидува сите објекти каде се приредуваат игри на среќа, да бидат оддалечени најмалку 3 километри од населени места.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *