Од Коронакризата на голем удар се малите и средните претпријатија


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Од Коронакризата на голем удар се малите и средните претпријатија, велат од Кризниот Штаб на Општина Тетово.

Оттаму смеаат дека голем дел од услужните дејности од полошко трпат големи економски последици. Градоначалничката на Тетово Теута Арифи, смета дека новата влада треба да размисли за нови сет на мерки

Економските аналитичари, сметаат дека владата премногу се задолжи на почеток за да им помогне на фирмите, знаејќи дека коронакризата ќе трае уште долго време.  

Дополнително економијата во полошко ќе трпи уште последици, поради недоаѓањето на печалбарите, кои трошеа голема сума на пари додека престојуваа во својот роден крај, за време на летниот одмор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *