Онлајн уписи во музичкото училиште во Тетово


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Согласно препораките на министерството за здравство, годинава уписите за новите ученици во училиштата. Не е исклучок и државното музичко училиште во Тетово, кое со пријавување на ученици ќе започне на 15 мај. Деталите за уписите ни ги соопшти директорот на училиштето, Новица Соколовски.

„Започнуваме на 15 мај, уписите ќе се извршуваат онлајн, а за сите информации заинтересираните може да дознаат на нашата веб страница, ние се надеваме дека и годинава ќе има добар интерес од страна на учениците“, вели директорот.

Во училиштето има паралелки и на македонски и на албански наставен јазик.

„Има настава и на македонски и на албански јазик, а имаме паралелки и во Тетово и во Струга, по две на македонски и две на албански наставен јазик. Може да се запишат на теоретски или инструментален смер“, рече Соколовски.

Од училиштето очекуваат ист интерес како и минатите години. Велат дека се подготвени за изведување на наставата во согласност мерките и препораките на министерството, врз основа на тоа како ќе се одвива ситуацијата со коронавирусот.

Материалы по теме:

Граѓаните на Тетово со поделени мислења околу полицискиот час
Во Тетово не е регистриран ниту еден нов случај на Ковид-19 во последното деноноќие. Од оздравените 14 лица кои ги регистрира Институтот за јавно ...
„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“
„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век - Скопски Санџак, Тетовска Каза“ - вака е наречена книгата на авторите д-р Музафер ...
Тетовци: Постојано е загадено – и преку ден и навечер
Градот под Шара веќе со години е еден од најзагаднеите градови во земјава, но и во светот. Присуството на штетните ПМ 10 честички во ...
Се врши дезинфекција на влезови од станбени згради во Тетово
Една од мерките против ширењето на коронавирусот е и дезинфекцијата на јавните површини. Како помагачи во целокупниот процес се и вработените од Територијалната противпожарна ...
Се асфалтира патот Тетово-Бродец
Се реализира и 3-та фаза од асфалтирањето на патот Тетово - Бродец во должина од речиси 1000 метри. Од општина Тетово информираат дека активностите ...