Пазарната инспекција ги контролираше цените на продуктите


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Државниот пазарен инспекторат попладнево вршеше контроли на цените на основните намирници по маркетите, за кои владата донесе одлука да не се зголемуваат. Велат дека по контролата во два тетовски маркети, утврдено е дека цените се движат во рамки на нормалата.

Се работи за цени на основни продукти како леб, брашно зејтин, но и одредени лекови во аптеките.

Министерот без ресор Исен Џемаили, рече дека се разгледува можноста и маските кои сега се најпотребни да бидат дел од основните продукти.

Од Државниот пазарен инспекторат, велат дека и понатаму ќе продолжат со контролите по маркетите и локалните продавници и во урбаните и во руралните средини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *