Пазарниот четврток помалку раздвижен од порано


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Цените се исти, но луѓето немаат пари – вака ја опишуваат ситуацијата трговците на градскиот пазар во Тетово. Четврток во градот е пазарен ден и речиси секогаш се забележувала голема фреквенција на луѓе. Но, денес забележавме поинаква слика. Раздвиженоста беше мала, а на многу места нашата камера регистрираше и затворени тезги. Пазарџиите велат причина за послабата продажба е и студеното време, но и кризата заради пандемијата.

Заради студеното време во изминатиот период, голем дел од трговците велат дека воопшто не работеле, најмногу за да ја заштитат робата од замрзнување. Очекуваат со зголемувањето на температурите, да се зголеми и раздвиженоста на луѓето, за да можат да ги остварат приходите.

Материалы по теме:

На забар според строг протокол – се работи со далеку понамален капацитет од вообичаено
И забните ординации беа повеќе од еден месец затворени заради епидемијата со коронавирусот. Сега, работат според строго утврдени протоколи и со намален обем на ...
Се врши дезинфекција на влезови од станбени згради во Тетово
Една од мерките против ширењето на коронавирусот е и дезинфекцијата на јавните површини. Како помагачи во целокупниот процес се и вработените од Територијалната противпожарна ...
Уписи во основно и средно образование
Од први јуни ќе започнат уписите на првачињата во тетовските училишта. Требаше да се реализираат од први мај, но заради ситуацијата со коронавирусот уписите ...
Угостителите први на удар заради коронавирусот
Празни маси и изгасени светла. Ваква е сликата во угостителските објекти во Тетово. Повеќе од еден месец рестораните и кафулињата се затворени. Угостителите беа ...
Карантинот доведе до намалување на загадувањето – но, потребни се конкретни мерки
22 април се одбележува како Светски ден на планетата Земја. Светот во моментов се соочува со глобална криза - пандемијата од коронавирусот. Светските медиуми и институции ...