Пајак службата со полни раце работа


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Речиси секојдневно Пајак службата подигнува од пет до 10 возила. Бројката се зголемува во деновите кога се вршат акциски контроли во соработка со полицијата. Од Пајак службата велат и дека возачите често знаат да прават проблеми кога заради непрописно паркирање се санкционирани. Додаваат дека состојбата со паркирањето, во целиот град е хаотична.

„Да зборуваме реално секаде се паркираат лошо. Повеќе одиме превентивно на терен, но секаде е хаотично, особено кај болница, секогаш има нешто итно што треба да се преземе“, вели Реџеп Арифи од Пајак службата во Тетово.

Од Секторот за внатрешни работи Тетово, пак, информираат дека во наредниот период ќе ги засилат активностите поврзани со паркирањето и застанувањето на автобусите и такси-превозниците во Тетово.

Во рамките на тие активности полициските службеници ќе ги санкционираат сите оние кои нема да ги користат 40-те наменски стојалишта и свртувалишта, определени за таа цел од тетовската локална самоуправа.Ова, посебно се однесува на нерегистрираните, таканаречени „диви“ таксисти. СВР Тетово, исто така, ќе ги интензивира и другите активности кои го регулираат паркирањето во централното градско подрачје. Погрешно паркираните возила без исклучок ќе се санкционираат и подигнуваат од „пајак-службата“, пред се оние возила кои го попречуваат нормалното и безбедно движење на другите учесници во сообраќајот, посебно во близина на училишта и други јавни објекти.

Материалы по теме:

Во тетовско 14, во гостиварско 12 новозаболени со ковид
Летово 2020-та година за граѓаните несомнено е како ниедно друго до сега. Наместо шетање и одмори, во центар на вниманието ги имаат ковид пандемијата ...
Донирана опрема за Клиничката болница во Тетово од страна на амбасадорката на Јапонија
Со ново амбулантно возило ќе располага Клиничката болница во Тетово. Возилото е донација од Јапонската амбасада. Амбасадорката Кеико Ханеда, се сретна со градоначалничката Теута ...
Пазарниот четврток помалку раздвижен од порано
Цените се исти, но луѓето немаат пари - вака ја опишуваат ситуацијата трговците на градскиот пазар во Тетово. Четврток во градот е пазарен ден ...
Уписи во основно и средно образование
Од први јуни ќе започнат уписите на првачињата во тетовските училишта. Требаше да се реализираат од први мај, но заради ситуацијата со коронавирусот уписите ...
Младинскиот активизам во пандемија
Во младите е иднината - во нив е енергијата за воведување промени во општеството и за подобро утре. Оваа фраза многу пати е повторувана ...