Пензионерите си помагаат меѓусебно за време на вонредната состојба


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Понеделник, среда и петок по два часа. На овој начин работи Здружението на пензионери во Тетово, во периодот додека трае вонредната состојба заради коронавирусот. Оваа група граѓани спаѓа во најранливите категории кои се изложени на поголеми ризици доколку заболат од Ковид-19. Претседателот на Здружението Селвер Мемети вели дека на пензионерите сега им е најпотребна помош, а пред се точни информации.

„Работиме само три дена во неделата по два часа. Имаме голем број на активисти кои помагаат и доставуваат храна или лекови за сите оние пензионери кои не можат самите да го сторат тоа или немаат помош од никого. Пензионерите се во ризичната категорија граѓани, кои се изложени на ризици доколку заболат од вирусот“, вели Мемети.

Мемети со апел до пензионерите.

„Апелирам до сите пензионери да се чуваат, да побараат помош ако им е потребна, да ни се обратат, да не излегуваат од дома беспотребно и да ги почитуваат препораките“, истакнува Мемети.

На самиот влез од Здружението се изложени сите информации кои на пензионерите им се потребни во овој период, како и телефонски број на кој може да се обратат доколку имаат некоја потреба.

Материалы по теме:

Грипот во сенка на Ковид-19
Драстично намален број на појава на грипот - речиси и да нема случаи на инфлуенца кај пациентите. Речиси цела година доминира само појавата на ...
Критична е состојбата со коронавирус во Гостивар
Силниот есенски бран на коронавирусот не го одминува и регионот на Гостивар. Иако, состојбата на почетокот од есента беше стабилна, периодов секојдневно се бележат ...
Во болницата во Гостивар почина пациентка позитивна на Ковид 19
Жена од село на подрачјето на Општина Врапчиште, кај која бил потврден коронавирус, вчера починала во општата болница во Гостивар. Позитивниот резултат од тестот, ...
Дарко Савески ја пренесува состојбата со Ковид-19 во Германија
Поранешниот фудбалер на Тетекс, Ренова и голем број на други клубови, Дарко Савески, ја пренесува состојбата во Германија. https://www.youtube.com/watch?v=RxnM9p7yUGc
Наставничката Дамческа ја пренесува состојбата со Ковид-19 во Австралија
Наставничката по Македонски и Англиски јазик во Мелбурн, Татијана Дамческа, ја пренесува состојбата со Ковид-19 во Австралија и како оваа земја се справува со ...