„Петар учи за здрава храна“ прво дело на Соња Трифуновска


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Идејата на авторката е да го пренесе своето досегашно знаење, а учениците да учат на малку позабавен начин. 

Едукативна сликовница со дигитални задачи под наслов „Петар учи за здрава храна“ е првото испечатено дело на одделенскиот наставник Соња Трифуновска од Тетово. ж

Истото е наменето за учениците од 3. одделение, со цел да преку случките на Петар да можат да разберат зошто треба здраво да се хранат, но и учењето да им биде забавно и преку игри, вели Трифуновска.  

Трифуновска вели дека веќе работи на две нови дела во серијалот едукативни сликовници. Додава дека во создавањето на книгите многу е важна и соработката со другите наставници, за поголеми резултати во образовниот процес.