Планинарите од Гостивар даруваа крв


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Планинарскиот водич Исмет Шурбан од Гостивар до сега дарувал крв 25 пати. Тој беше еден од дваесетината планинари, кои се вклучија во крводарителната акција што ја организираше гостиварскиот Црвен Крст заедно со Планинарското друштво „Шари“.

За Исмет дарувањето на крв е нешто свето, кое секој хуман здрав човек треба да го прави, за да спаси човечки живот.

„Нашиот претседател на друштвото Керим Абази знае да каже дека планинарите имаат најчиста крв бидејќи се движиме низ планинските височини. Апелирам до сите да даруваат крв, за да спасат нечиј живот. Тоа е нешто свето, нема ништо страшно, и сметам дека секој човек треба да го прави.“, изјави Шурбан.

Мерита Алили, секретар на Црвен Крст Гостивар нагласи дека планинарите се редовни крводарители коишто секогаш знаат да ја покажат својата хуманост.

Општинската организација на Црвениот Крст Гостивар и планинарското друштво Шари, ја продлабочија соработката со потпишување на меморандум, во кој се предвидува во иднина, при потреба од спасувачки акции на подрачјето, ќе се вклучуваат и членовите на ова планинарско друштво.

Материалы по теме:

Акција во Гостивар: За еден час откриени 60-тина сообраќајни прекршоци
Саботниот ден полицијата во Гостивар го посвети на интензивни контроли во сообраќајот. Колку се возачите недисциплинирани докажува податокот дека за еден час биле откриени ...
Почнаа подготовките за поставување на ковид центарот во Гостивар
Започнаа теренските подготовки за поставување на монтажниот ковид центар во Гостивар. Градежна механизација од вчера работи на уривање на објектот на поранешното одделение за ...
Работилница за рачна изработка на керамика во Гостивар
Под мотото „Да се вратиме на традицијата“, во Гостивар се одржа десетдневна работилница за рачна изработка на керамика. Уметници и граѓани имаа можност бесплатно ...
Донесени измени во буџетот и одлука за отпадот на седница на Советот на Гостивар
Претпоследната седница на Советот на Општина Гостивар за годинава отпочна со едноминутно молчење за починатите сограѓани од ковид. Претседателот на Советот, Бесим Мемеди побара ...
Инклузивно игралиште за деца со попречености во Гостивар
И децата со посебни потреби веќе може да им се радуваат и да се забавуваат со детските игри во градскиот парк во Гостивар. Деновиве ...