Планинарски тури на ПК „Љуботен“ според утврдените протоколи


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Од 1954 година па наваму, од планинарскиот клуб „Љуботен“ го организираат Илинденскиот логор на Лешница. И годинава, празникот го одбележаа на ист начин, но со почитување на препораките од утврдениот протокол, заради епидемијата со коронавирусот.

Планинарските тури има секој викенд, кои се реализираат со почитување на заштитните мерки.

Од планинарскиот клуб се постојано активни во однос на промовирањето на Шар Планина и привлекувањето на туристи од повеќе места од регионот.