Повик до сите хумани граѓани да даруваат крв во Службата за транфузиологија во Тетово, во периодот од 8 до 14.30 часот.


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Од Општинската организација на Црвениот крст Тетово упатуваат повик до сите хумани граѓани да даруваат крв во просториите на Службата за транфузиологија при Клиничката болница во Тетово. Со оглед на моменталната ситуација поради мерките за заштита од ширење на коронавирусот, не се организираат крводарителни акции како и досега.

Потреби од крв и крвни елементи има секогаш.

Инаку, од почетокот на пандемијата крводарувањето се одвива само во Службата за транфузиологија, а интересот е на задоволително ниво.