Подновување во училиштата во Гостивар, ОУ „Исмаил Ќемали“ со нови тоалети и кабинети


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Периодот додека учениците не одат во училиште поради пандемијата, во гостиварските училишта се користи за зафати и проекти со кои се подобруваат условите во објектите.  Во основното училиште „Исмаил Ќемали“ направена е целосна реконструкција на тоалетите. Нов изглед и опрема се обезбедени и во кабинетите за практична настава по хемија и биологија. Инвестициите се реализира со финансиски средства од буџетот на Општина Гостивар.

„Се работи и во други училишта, како основните „Единство“ и „Мустафа Кемал Ататурк“ во градот, потоа „Лирија“ во селото Вруток, гимназијата и други. Сите инвестиции се финансираат од општинскиот буџет, без никаква помош од  Министерството за образование. За училиштата во Гостивар немаат дадено ни едно дени, а не пак денар. Како и да е, ние ќе продолжиме, колку што можеме да инвестираме во училиштата, бидејќи на децата им требаат достоинствени услови“, изјави при денешната посета на училиштето, градоначалникот Арбен Таравари.

Во овој објект на училиштето, кој е централен, настава посетуваат околу 1.000 основци. Директорката Шпреса Усеини истакна дека со реновирањето на тоалетите се решил еден од најголемите проблем за установата, за кој честопати добивале забелешки и од инспекциските служби.   

На подрачјето на Општина Гостивар има 11 централни основни училишта, 20 подрачни и 4 јавни средни школи.

Материалы по теме:

Седница Гостивар: ДУИ и Алијанса се контрираа за трошењето на јавните пари
Денешната седница на Советот на Општина Гостивар помина во знакот на контрирање меѓу опозициската ДУИ и Алијанса за Албанците, која го има советничкото мнозинство. ...
Наплив на позитивни пациенти за анализи во Лабараторијата на Здравствен дом во Гостивар
Тимот од Лабараторијата на Здравствениот дом во Гостивар со полни раце работа. Откако се воведоа анализите на Д-Дмери за корона позитивни на државен трошок, ...
Гостивар моментално со 264 активно заразени со коронавирус
Од почетокот на месец август гостиварскиот регион се наоѓа во највисоката фаза на ризик од ширење на коронавирусот. Заедно со Скопје, Штип и Куманово, ...
Можностите на новиот младински центар во Гостивар претставени пред директорите на училиштата
Преку современи обуки, курсеви и тренинзи учениците од гостиварските училишта, ќе го надополнуваат знаењето и ќе ги подобруваат вештините за комуникација, организација и слично. ...
Донесени измени во буџетот и одлука за отпадот на седница на Советот на Гостивар
Претпоследната седница на Советот на Општина Гостивар за годинава отпочна со едноминутно молчење за починатите сограѓани од ковид. Претседателот на Советот, Бесим Мемеди побара ...