Последните бројки говорат дека во Тетово има евидентирано нови 12 случаи заразени со КОВИД 19


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371


Последните бројки говорат дека во Тетово има евидентирано нови 12 случаи заразени со КОВИД 19. Пациентите се од различна возраст, а дел од нив се без симптоми

Дел од новозаразените пациенти се од нови два кластери кои се формирани во тетовско, останатите позитивни на КОВИД 19 контактирале со веќе позитивни случаи. Поголем дел од заразените се од Тетово и Теарце и по еден случај има во Боговиње и Брвеница.

Новозаразените се од различна возраст, на како и досега голем дел од нив немале никакви симптоми.Со новите два досега во тетовско има оформено 33 кластери. Голем дел од нив се од Тетово и останатите рурални општини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *