По затворањето на епидемиологија во Гостивар, тестирањето продолжува на привремен пункт


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

На гостиварското подрачје, до сега за присуство на Корона биле тестирани вкупно 97 лица. По затворањето на епидемиолошката и микробиолошката служба, откако еден вработен таму доби позитивен резултат, пуштен е во функција привремен пункт за земање на брисеви. Tој процес и натаму продолжува да се одвива непречено, информираше денес директорот на болницата Јакуп Јакупи.

„Обезбедено е алтернативно решение во просторија на поранешна дијализа. Тестирањето продолжува, само за илустрација, вчера иако беше неделен беа беа земени 15 брисеви“, рече Јакупи.

Во општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар се преземаат дополнителни засилени мерки за екипирање и заштита на медицинскиот персонал.

„Ги организиравме медицинските екипи да работат во смени, на начин да немаат контакти една група со друга, за да бидат заштитени самите, а со тоа и да нема никакви пречки во функционирањето на болницата, да може да се пружат максимално здравствените услуги на пациентите“, објасни директорот.

Јакупи упати апел до гаѓаните без неопходна потреба да не ја посетуваат болницата, за да не се изложуваат себе си, а и медицинскиот персонал на ризик.

Материалы по теме:

Во страв од коронавирус гостиварци прават залихи од храна и гелови за дезинфекција
Меѓу граѓаните владее страв и паника од коронавирус. Вчера беше потврден првиот случај на заболен во Македонија, 50 годишна жена која престојувала во Италија. ...
Социјално Гостивар: Барателите на помош да достават податок за трансакциска сметка
Граѓаните кои поднеле барања за помош како материјално необезбедени во услови на коронакриза, да достават податоци за своите трансакциски сметки, повикаа денес од Центарот ...
Млади музичари од Гостивар промовираат прва заедничка песна
Уметничките души не мируваат со творењето, ниту во време на корона. Ковид пандемијата за жал ги запре настапите и концертите, но не ги спречи ...
Кризен штаб Гостивар: Изборите носат ризик, најважно е да се почитуваат мерките
Денес не се регистрирани новозаболени со Ковид во гостиварскиот регион. Сепак, Меѓуопштинскиот кризен штаб го оцени периодот што следува како ризичен и со зголемена ...
Кризниот штаб на Гостивар со подготовки за дводневниот викенд карантин
Кризниот штаб на Гостивар се координира околу обврските за престојниот викенд, кога ќе биде на сила целосен, дводневен карантин. Во текот на утрешниот ден ...