По подолг период на скијачкиот центар Маврово започнаа да се одржуваат ФИС натпревари


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

По подолг период на скијачкиот центар Маврово започнаа да се одржуваат ФИС натпревари. Во средата и четвртокот беа организирани трки во велесласлом и слалом.

Натпреварот го организираше Скијачката федерација на Македонија.

-ФИС натпреварите се повеќе од неопходни за развој на скијањето во Македонија и поттик да се оформат младински школи за скијачи, но и скијачки клубови, истакнаа од Скијачката федерација на Македонија

На ФИС натпреварите учествуваа над 35 натрпеварувачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *