Празни улици за време на полицискиот час во Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Да беше ова глетка од вообичаено сончево априлско попладне, атмосферата низ Гостивар ќе беше сосема поинакви. На топлото време, градот ќе „вриеше“ од луѓе – кој излезен за прошетка, кој на пат кон дома од работа. Но, Гостивар, како и целата Македонија и поголемиот дел од светот периодов ја живее во услови на панедемија на коронавирус и сончевите денови имаат поинаков тек. Од 16 часот почнува полицискиот час. Улиците се празни и пусти. Наместо раздвиженост од граѓани може да се видат само по некое куче и гулабите на градскиот плоштад.

Полициски екипи вршат контрола колку се почитува ограничувањето на движењето, а комуналните работници не престануваат да се грижат за хигиената во градот.

„Организирани сме во неколку смени и јавните површини редовно се чистат. Навечер, по 21 часот почнуваме со миење и дезинфекција на улиците“, вели Исак Лазами, директор на ЈП Комуналец.

Општина Гостивар отвори и телефонски броеви на кои граѓаните може да се јават и да побараат набавка на неопходни лекови или други продукти, кои општински мобилен тим ќе им ги дистрибуира до дома. При тоа трошокот за набавка го покрива самиот граѓанин, а доставата е бесплатна. Телефонските броеви се: 072 577  713  и 072 577 741

Иста услуга овозможува и мобилна екипа на општинската организација на Црвен крст во Гостивар.

Материалы по теме:

За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра
Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто над 3,5 милиони евра. ...
Повторно бранувања во образованието во Гостивар
Бранувањата во образованието во Гостивар, никако да стивнат. Сменетите директори на гостиварските училишта денес излегоа на прес конференција со реакција дека градоначалникот Арбен Таравари, незаконски ги отстранил ...
Одлуката за катни гаражи во Гостивар пред општинскиот Совет
Општина Гостивар ја започнува постапката за доделување на договор за јавно-приватно партнерство за проектирање, изградба и управување на катни гаражи. Предвидено е да бидат ...
Работилница за рачна изработка на керамика во Гостивар
Под мотото „Да се вратиме на традицијата“, во Гостивар се одржа десетдневна работилница за рачна изработка на керамика. Уметници и граѓани имаа можност бесплатно ...
Наплив на позитивни пациенти за анализи во Лабараторијата на Здравствен дом во Гостивар
Тимот од Лабараторијата на Здравствениот дом во Гостивар со полни раце работа. Откако се воведоа анализите на Д-Дмери за корона позитивни на државен трошок, ...