Пригодно одбележување светите солунски браќа Кирил и Методиј, со програма приготвена од учениците во Средното медицинско училиште „Никола Штејн“ во Тетово

Училиштето за првпат го одбележува Денот на сесловенските просветители и планираат да стане традиционално.

Во рамки на облежувањето им беа врачени пригодни подароци на три професорки по повод нивното пензионирање, додека благодарници добија повеќе ученици за освоени награди на натпревари, за учество во проекти, за особен практичен придонес и за покажан интерес и успех.

Данијела Билбилоска