Протест на административните работници во Тетово

Неисплатата на минималната плата и барањата за усогласување на останатите плати ги натераа дел од синдикатите да организираат разни форми на незадоволство. Синдикатот на органите на управата и правосудството (УПОЗ) денеска и утре организира двочасовен прекин на работата. Протестот се одржува и во Тетово.

Маја Пероска