Протест на Студентите од Факултетот за уметности при Универзитетот во Тетово

Студентите од Факултетот за уметности при Универзитетот во Тетово излегоа на протест на кој побараа професорката Бесиана Мехмеди за неетичко и заканувачко однесување кон нив.

Психичко насилство, малтретирање преку разни навредливи зборови незадоволна од нивните коментари на нејзина објава на социјалната мрежа „Фејсбук групата музика студентите сега ја бојкотираат наставата по овој предмет со недели. Професорката го прекрши членот 320 од статутот на универзитетот кој гарантира слободно изразување на студентите. Навредите и неетичкото однесување се дел од секое нејзино предавање. Ова го трпеле генерации и генерации на студенти но ние нема тоа повеќе да го дозволиме” , на 7 април го одржаа првиот протест.

Данијела Билбилоска