Протест на тетовските пожарникари – браат додатоци на плата ветени од општината


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Протест на тетовските пожарникари – ги бараат додатоците на платите ветени од општината кои беа предмет на договор во јуни 2019 година. Протестот го одржаа во кругот на територијалната противпожарна единица во Тетово. Пожарникарите како членови на Независниот синдикат на државната администрација ги презентираа своите 4 барања:

Пожарникарите истакнаа дека даваат краток рок за добивање одговор од општината, по што ќе продолжат со нивните протести. Во јуни 2019 година, пожарникарите се сретнаа со градоначалничката Арифи и се договорија да се надминат разликите околу платите и условите за работа.