Регистрирани шест случаи на африканска чума кај свињи

Директорот на АХВ Бабовски уште еднаш апелира до граѓаните да не се грижат, зашто африканската чума не е опасна за луѓето, ниту месото од заболените свињи е штетно, но болеста може да се шири зашто вирусот останува активен во свежото месо. Тој ги повика одгледувачите свињите да ги чуват во затворен простор и секој сомнителен случај веднаш да го пријават