Репрезентацијата на Бугарија го овои Меморијалот Чајка 2020


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Репрезентацијата на Бугарија е победник на 44-тиот Меморијален одбојкарски турнир “Бранко Хаџииљоски – Чајка“. Оваа година турнирот повторно беше ставен во функција на подготовките на одбојкарската репрезентација на Македонија. Поради пандемијата на Ковид-19, оваа година учествуваа само репрезентациите на Македонија и Бугарија, кои одиграа двомеч во спортската сала Борис Трајковски.

Резултати:
1. натпревар: Македонија – Бугарија 2-3 (25-20, 25-22, 20-25, 14-25, 17-19)
2. натпревар: Македонија – Бугарија 1-3 (25-17, 18-25, 22-25, 22-25)

Индивитуални награди:
Најдобар играч: Александар Николов (Бугарија)
Најдобар техничар: Ѓорѓи Ѓорѓиев (Македонија)