Речиси 5 месеци без музички настани – епидемијата со Ковид-19 – голем удар за музичарите


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Летото вообичаено е период кога живата музика била застапена речиси во секој ресторан и кафуле. Ова лето е поразлично од останатите. Угостителските објекти и музичарите беа првите кои практично не извршуваа никаква дејност заради појавата на коронавирусот. Локалите затворени, музичарите без работа. Јован Василевски вели дека сето тоа за нив било голем удар, со оглед на фактот дека уште од месец март не извршуваат никакви активности.

Појавата на коронавирусот го погоди целокупниот културен живот во Македонија, вели искусниот музичар и основач на детскиот фестивал „Јаболчиња“ -Никола Димоски Тмница.

Малата раздвиженост кај луѓето ја потврдуваат и од угостителскиот сектор.

Музичарите сметаат дека сите заедно треба да дискутираат околу изнаоѓање решение за моменталната ситуација. Сепак, се оптимисти дека работите наскоро ќе тргнат на подобро.

Материалы по теме:

Во тетовско 14, во гостиварско 12 новозаболени со ковид
Летово 2020-та година за граѓаните несомнено е како ниедно друго до сега. Наместо шетање и одмори, во центар на вниманието ги имаат ковид пандемијата ...
Пајак службата со полни раце работа
Речиси секојдневно Пајак службата подигнува од пет до 10 возила. Бројката се зголемува во деновите кога се вршат акциски контроли во соработка со полицијата. ...
Пазарниот четврток помалку раздвижен од порано
Цените се исти, но луѓето немаат пари - вака ја опишуваат ситуацијата трговците на градскиот пазар во Тетово. Четврток во градот е пазарен ден ...
Мотоциклисти: Речиси секој ден казни за неносење заштитна опрема
Летниот период е време кога голема е фреквентноста на мотоциклисти на тетовско-гостиварското подрачје. Сообраќајниот метеж е секојдневна слика во овој регион, а движењето на ...
25 песнички за 25 години „Јаболчиња“
Под заштитни наски, мерење температура на самиот влез и дезинфекциски средства - за прв пат „Јаболчиња“ се одржа на отворено - 25 годишнината од ...