Советот на Гостивар за прв пат одржа онлајн седница


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Дваесет и четвртата седница на Советот на Општина Гостивар ќе се памети како првата од формирањето на ова тело, која се одржала онлајн.

Наместо на вообичаените столчиња во општинската сала, советнциите овојпат на седница се појавија од своите домови, некои од природа, други од автомобил и од партиските канцеларии. Седницата се одржа преку апликацијата „зум“, а судејќи според расположението, новиот начин на работа им годеше на членовите на Советот.

На онлајн седницата беа донесени неколку одлуки, главно од областа на финасиите и урбанизмот. Советниците го усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот за првите три месеци од годината. Дадоа зелено светло и за користење на грант од Проектот за подобрување на општинските услуги. Грантот е наменет за купување на возило -трактор со додатни елементи кое ќе се користи за подобрување на јавната хигиена.  

Советот усвои и одлуки кои се однесуваат на легализирање на бесправно изградени и вклопување во урбанистичко-планска документација.  

Седницата на „зум“ се одржа по двомесечна пауза од заседавање, поради состојбите со коронавирусот.  

Материалы по теме:

Кризен штаб Гостивар: Изборите носат ризик, најважно е да се почитуваат мерките
Денес не се регистрирани новозаболени со Ковид во гостиварскиот регион. Сепак, Меѓуопштинскиот кризен штаб го оцени периодот што следува како ризичен и со зголемена ...
Грипот и настинките го зголемија интересот за тестирање во Гостивар
ВоГостивар се бара ковид тест повеќе. Симптомите на сезонскиот грип и настинките се слични со оние на коронавирусот, па граѓаните кои добиваат покачена температура, ...
Млади музичари од Гостивар промовираат прва заедничка песна
Уметничките души не мируваат со творењето, ниту во време на корона. Ковид пандемијата за жал ги запре настапите и концертите, но не ги спречи ...
Топлата зима без снег ќе ги намали приносите на пченица
Невообичаено топлата зима без снег ќе удри по грбот на земјоделците. Агрономите велат дека ваквите услови негативно се одразуваат врз есенските посеви и ќе ...
Во Гостивар ќе се прават брзи ковид тестови
Неделава ќе започне тестирањето за коронавирус со брзи антигентски тестови во Гостивар. Тестирањето ќе го врши обучен тим од лабораторијата на Здравствениот дом, а ...