Советот на Гостивар изгласа буџетски одлуки и доделување пари за спортски клубови


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Општина Гостивар бележи рекордни показатели на реализација на буџетот за 2019-та година, а ваквиот тренд продолжува и во првите месеци од оваа година, потенцираа од Секторот за финансии и буџет на денешната седница на општинскиот Совет. На седницата се разгледуваа и усвоија неколку точки врзани со буџетските прашања: кварталниот извештај за извршување на буџетот на Општината и годишната сметка за лани, како и прераспределба на средствата во Буџетот за 2020 година.

„Минатата година била најуспешна во историјата на Општина Гостивар во однос на реализација на буџетот. Јас 27 години давам образложение на буџетот и никогаш не сме имале таква реализација. Ако ги земеме приходите и расходите тоа е 98,2% реализација, но ако го пресметаме и салдото од 40 милиони денари за пренос во 2020-та, стигнува до 102,1% реализација.“, објасни Садри Елези, раководител на Секторот за финансии.

Во своето обраќање пред Советот градоначалникот Арбен Таравари, нагласи дека позитивните резултати најдобро се гледаат во растот на капиталните инвестиции и падот на трошоците.

Во однос на наплатата на даноци беше речено дека има напредок, а буџетарите се надеваат дека граѓаните и фирмите ќе си ги исполнат данчните обврски кон општината.

На денешната седница на Советот на Општина Гостивар беа усвоени одлуки за доделување финансиски средства за спорт. Првично на дневен ред беа поддршката за Фудбалските клубови од Долна и Горна Бањица, и Карате клубот „Асиарт“. На предлот на советничката група на СДСМ, се додаде одлука за поддршка на Фудбалскиот клуб „Пролетер“ од Тумчевиште, а на предлот на Алијанса за Албанците, за Ракометниот клуб „Јехона“.  

Материалы по теме:

Можностите на новиот младински центар во Гостивар претставени пред директорите на училиштата
Преку современи обуки, курсеви и тренинзи учениците од гостиварските училишта, ќе го надополнуваат знаењето и ќе ги подобруваат вештините за комуникација, организација и слично. ...
Водата од градскиот водовод во Гостивар се‘ уште не е за пиење
Гостиварци се‘ уште не смеат да ја употребуваат водата од чешмите за пиење поради матност. Вонредните анализи што ги направи подрачната единица на Центарот ...
Се пополнува инфективно во Гостивар, состојбата со ковид секојдневно се менува
Најголемиот дел од новите случаи на заразени со коронавирус во регионот на Гостивар се од семејни кластери. Лекарите ги загрижува што расте бројката на ...
Околу 350 лица лани во Гостивар се вработиле преку активните мерки на Владата
Во очекување на објава на новиот оперативен план со активни мерки за вработување, институциите ги сумираат резултатите од минатата година. Од Центарот за вработување ...
Средните училишта во Гостивар се подготвуваат за уписи според протоколот за заштита
Средните училишта во Гостивар ги вршат подготовките за спроведување на уписите за полуматурантите, според Протоколот за заштита од коронавирус. Оваа година запишувањето нема да ...