Соопштение на КК Гостивар

Раководството на Кошаркарскиот клуб Гостивар со соопштение до медиумите реагираше на, според нив, неправилната распределба на средствата од Буџетот на Општина Гостивар наменети за поддршка на спортските клубови.

„Немаме ништо против останатите клубови од Гостивар, но сметаме дека средствата не се праведно распределени. Ние настапуваме во најквалитетната кошаркарска лига на Македонија и во моментов сме на лидерската позиција“ – изјави Ивица Адамоски, Извршен директор на КК Гостивар.

Од Кошаркарскиот клуб Гостивар сметаат дека клубот требало да добие поголем износ со оглед на тоа дека се натпреварува во најквалитетната кошаркарска лига и во моментов е на делба на лидерската позиција на табелата.