Состаноци за проблемите во средните училишта во Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Во средните училишта во Гостивар еднаш неделно се одржуваат средби на кои се разговара за безбедноста во училиштата, проблемите на учениците и други теми кои се во интерес на младите.

На средбите се разгледуваат состојбите со безбедноста во училиштата, а на младите им се укажува за опасностите од алкохол и дрога. Се дискутира и на разни теми што ги засегаат средношколците. На средбите присутни се претставници на МВР, Центарот за социјална работа, од училиштата, родители и Унијата на средношколци.

Таков состанок денес се одржа во гостиварското средно техничко училиште.

„Сметаме дека меѓусебната соработка и дискутирањето во голема мера ќе помогне во надминување на некои проблеми во училиштата“ изјави Аслијан Снопче, раководител на Сектор за образование во Општина Гостивар.  

Стручните лица сметаат дека со младата популација особено треба да се работи во насока на поголема почит кон професорите и посериозен однос кон училишните обврски.

„Младите се сега некоја нова генерација, генерација на телефони. За жал, тие мислат дека се` знаат и средното училиште го доживуваат како нешто веќе видено. Се ставаат во улога на возрасни, професори, некако да недостига почит и на тоа поле мора да се обрне големо внимание.“, рече Кристина Јовановска, педагог  во техничкото училиште, додавајќи дека во нивното училиште проблеми и инциденти меѓу ученици од различни националности нема, што е заслуга на посветеноста на стручна служба, раководството и професорите.

Материалы по теме:

Кафетериите во Гостивар можат да продаваат кафе по шалтерски систем
Кафетериите во Гостивар добија зелено светло да продаваат кафе по шалтерски систем. Дозволата за продажба на кафе по принципот „купи и оди“, дојде по  ...
Како тече онлајн наставата во гостиварските училишта?
Клупите и столчињата се празни. Во училницата е само професорот со лап топ, учебник и белешки. Порано, тоа ќе значеше дека моментално не се ...
Дваесет и седум годишната Моника Ѓорѓевиќ е „Вешта жена 2020“ во Гостивар
Викендов во Гостивар по осми пат се одржа манифестацијата Вешта жена, настан кој ги собира припадничките на понежниот пол на едно место, со цел ...
Истече домашната изолација за 11-те лица во Гостивар – немаат симптоми, не се ризик
Никој од единаесетте лица од Гостивар кои беа ставени во домашна изолација по доаѓање од Италија, не развил симптоми на коронавирус и тие се ...
Започна дезинфекција на зградите во Гостивар
Во Гостивар започна да се спроведува дезинфекција на станбените згради како превентивна мерка од ширење на коронавирус. Прскањето го врши екипа на Јавното претпријатие ...