Социјално Гостивар: Барателите на помош да достават податок за трансакциска сметка


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Граѓаните кои поднеле барања за помош како материјално необезбедени во услови на коронакриза, да достават податоци за своите трансакциски сметки, повикаа денес од Центарот за социјална работа во Гостивар.

Службите објаснија дека претходно овие податоци не биле определени како задолжителни во документацијата, па речиси никој од барателите не ги доставил. Сега, согласно новите насоките од Министерството за труд и социјала, неопходно е тоа да се направи, за да може да се комплетираат апликациите. За овој вид на помош, до сега во гостиварскиот Центар се пријавиле околу 500 лица.

„Сите кои поднеле барање во изминатиот период, мора да достават и податоци за трансакциските сметки. Нема краен рок, до кога може тоа да го направат, но апелираме да ги достават во пократко време, за да може и исплатата да се реализира побрзо.“, рече Себајдин Изаири, од Центарот за социјална работа во Гостивар.

Од Центарот во Гостивар објаснуваат дека не е даден краен рок, кога може да се достават податоците за трансакциските сметки. Сепак, апелираат граѓаните тоа да го сторат во најкратко време, за исплатата на средствата да се реализира што побрзо.

За добивање на минимална гарантирана помош, материјалната необезбеденост на семејствата ќе се утврдува врз основа на вкупните просечни приходи на сите членови на домаќинството по сите основи, сметано од последниот месец. Помошта ќе се движи од 4 до 10.000 денари, зависно од бројот на членови во семејството.  

Материалы по теме:

Одлуката за катни гаражи во Гостивар пред општинскиот Совет
Општина Гостивар ја започнува постапката за доделување на договор за јавно-приватно партнерство за проектирање, изградба и управување на катни гаражи. Предвидено е да бидат ...
Пријавени измама и физички напад во Гостивар
35 годишен гостиварец вчера во Полициската станица Гостивар, пријавил дека бил измамен од лице на кое му дало 8.000 евра за купување стан. Според ...
Во Гостивар ќе се гради уште една градинка
Во Гостивар ќе се гради нова градинка со капацитет од 100 деца. Со ова се очекува целосно да бидат задоволени потребите и барањата на ...
Порасна бројката на заболени од Ковид 19 во Гостивар
Порасна бројката на заболени од Ковид 19 во Гостивар. Потврдени се 9 нови случаи на коронавирус во гостиварскиот регион и 1 позитивен тест земен ...
Во гостиварските училишта тргнаа 660 првачиња
Во училиштата на гостиварска територија во оваа учебна година во прво одделение тргнаа околу 660 деца. Училишните управи и учителките утрово им подготвија весели ...