Спроведена акција за чистење на река Пена и Бањиче


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

Оваа акција беше спроведена од страна на Македонско-хрватското друштво заедно со еколошко-нуркачкиот клуб „Пена“, а во текот на акцијата беше собрана поголема количина на отпад.

Во текот на вчерашниот ден, беше организирана акција за чистење на коритото на река Пена и на месноста Бањиче во Тетово. Оваа акција беше спроведена од страна на Македонско-хрватското друштво заедно со еколошко-нуркачкиот клуб „Пена“, а притоа беше собрана поголема количина на отпад. Ваква акција денес се одржа и на Матка,

Во текот на вчерашниот ден била одржана и панел дискусија по повод Светскиот ден на водата. Еколошко-нуркачкиот клуб „Пена“ во состав на Македонско-хрватското друштво, постои од 2016 година, а до сега има реализирано голем број на активности.