„Старецот и короната“ – роман на авторот Јован Дамјановски, промовиран во издавачката куќа Матица

На промоцијата за авторот зборуваа Раде Силјан во името на издавачката куќа и магистер Даријан Сотировски. Ова книжевно дело е осумнаесетти роман на Јован Дамјановски, кој го користи литературниот феномен да се допре до стварноста, до реалната слика на животот.

Данијела Билбилоска