Стефан: Сакам да направам светски рекорд во местење Рубикова коцка


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Очигледна е вештината и брзината со кои овој 12 годишник успева да ја намести Рубиковата коцка. За да докажеме, снимателот ја размести коцката, а ние се уверивме во талентот на младиот Стефан од Тетово. Тој е ученик во основното училиште „Братство Миѓени“ – од својата седма година се заинтересирал за ова хоби.

„Започнав од 7 години. Гледав едно видео други луѓе како местат Рубикова коцка и ми беше интересно. Прво не можев да ја наместам, ама се трудев и на крајот успеав за многу брзо време да ја наместам“, вели Стефан Ѓорѓески.

Поддршка најмногу добива од родителите. Тие вложуваат време и труд за да го носат на натпревари. Неговата мајка вели дека благодарение на разбирањето од страна на работодавецот, успева да одвои време за сите заедно да одат на натпревари. Она што недостига е клуб во Тетово – место каде што ваквите деца ќе инвестираат во својот талент.

„На почетокот не мислевме дека ќе се заинтересира до толку за ова хоби. Ама со тек на време, почна многу брзо да ги мести коцките, па ни стана интересно. Самиот ни кажа за натпревар во Скопје – го однесовме, постигна солиден резултат, па бевме на уште еден, па тогаш постигна одличен резултат, за негова возраст – во една рунда успеа за 11 секунди. Но, тешко е, нема клуб нема ништо во Тетово за ова хоби, за се мора да одиме во Скопје“, вели Валентина Ѓорѓеска мајка на Стефан.

Откако ни ги покажа сите коцки и успеа да ги намести сите за многу брзо време, Стефан ни кажа која е неговата желба.

„Би сакал да постигнам светски или барем национален рекорд во брзина на местење Рубикова коцка, на пример за 5 секунди“.

Материалы по теме:

Граѓаните на Тетово со поделени мислења околу полицискиот час
Во Тетово не е регистриран ниту еден нов случај на Ковид-19 во последното деноноќие. Од оздравените 14 лица кои ги регистрира Институтот за јавно ...
Речиси 5 месеци без музички настани – епидемијата со Ковид-19 – голем удар за музичарите
Летото вообичаено е период кога живата музика била застапена речиси во секој ресторан и кафуле. Ова лето е поразлично од останатите. Угостителските објекти и ...
Горан Јосифоски – Џемо го фати крстот во „Св.Кирил и Методиј“ – Тетово
Горан Јосифоски - Џемо беше најсреќниот на Водици во соборниот храм „Свети Кирил и Методиј“, во Тетово. За него ова е прво скокање ...
Ден на културата во сообраќајот – колку во регионот е застапена сообраќајната култура
Потребно е повисоко ниво на култура во сообраќајот и почитување на сообраќајните прописи. Со ваква порака денес се одбележува 11 мај - денот на ...
Крводарителна акција во Службата за трансфузиологија
Дарителите на крв ги има и се во солиден број. Службата за трансфузиологија денес организираше вонредна крводарителна акција за да се соберат доволно единици ...