Таравари: Ќе се врши дезинфекција на влезови во поголемите станбени згради


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Општина Гостивар со јавните претпријатија ќе организира чистење и дезинфекција на влезови и ходници во колективни згради, како мерка против ширење на коронавирус. Предлогот дојде од градоначалникот Арбен Таравари на денешниот состанок на Кризниот штаб. Се разгледува можноста и за поставување на пунктови за дезинфекција на возила на влез и излез од градот.

„Предложив да започнеме да ги чистиме јавните простори на поголемите колективни згради, значи скалите и ходниците. Се надевам дека оваа недела Јавното претпријатие за паркови и зеленило ќе започне со оваа активност. Секако дека не можеме да стигнеме во сите згради, но ќе се обидеме да опфатиме колку што можеме повеќе во овој период, па потоа ќе продолжиме со другите згради. Исто така, ќе направиме напор на влезовите и излезите од територијата на општината да поставиме луѓе на пунктови за дезинфекција на возилата“, изјави градоначалникот.

Официјално до денес до 12 часот, во Гостивар нема нов потврден случај на коронавирус, што значи дека подрачјето останува со еден заболен, кој беше регистриран на 19 март.

Кризниот штаб ја оцени состојбата како стабилна и донесе неколку заклучоци за превенцијата и мерките за заштита на населението од вирусот: Да се почитуваат препораките на Владата, сите грашани, а особено постарите да избегнуваат непотребно движење и сл.

Материалы по теме:

Истече домашната изолација за 11-те лица во Гостивар – немаат симптоми, не се ризик
Никој од единаесетте лица од Гостивар кои беа ставени во домашна изолација по доаѓање од Италија, не развил симптоми на коронавирус и тие се ...
Нови креветчиња, маси, столчиња и друга опрема во градинките во Гостивар
Детските градинки во Гостивар ќе ги дочекаат дечињата со целосно променет изглед. Во занималните поставени се нови креветчиња, постелнина, маси, столчиња и друг инвентар ...
50 до 60% од брзите ковид тестови во Гостивар со позитивен резултат
Во гостиварскиот регион, како и во поголемиот дел од земјава ширењето на коронавирусот периодов не стивнува. Матичните лекари бараат термин повеќе за брзи тестови, ...
Повторно бранувања во образованието во Гостивар
Бранувањата во образованието во Гостивар, никако да стивнат. Сменетите директори на гостиварските училишта денес излегоа на прес конференција со реакција дека градоначалникот Арбен Таравари, незаконски ги отстранил ...
Општина Гостивар апелира институциите да доаѓаат на состаноците на Кризниот штаб
Многу празни столчиња во салата на Општина Гостивар, кадешто се одржува состанок на Кризниот штаб за состојбата со коронавирусот. Иако токму овој период, Гостивар ...