Тезгите се полни, граѓаните гневни

Цените на зеленчукот и овошјето се високи и речиси и да не се почитува никакво ограничување. Производителите велат дека целиот пристап за замрзнување на цените е погрешен, бидејќи е речиси невозможно да се формира гранична цена за домашното производство додека трае сезоната. Граѓаните, пак, се гневни и се чувствуваат измамено. Тезгите се полни производи, но не и нивните паричници.