Тетовци: Постојано е загадено – и преку ден и навечер


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Градот под Шара веќе со години е еден од најзагаднеите градови во земјава, но и во светот. Присуството на штетните ПМ 10 честички во воздухот е често над дозволените граници, особено за време на зимските месеци, кога кон тоа придонесува и греењето во домаќинствата. Граѓаните велат загадено е и преку ден и преку ноќ – велат надлежните знаат што треба да се стори и треба да ги преземат потребните чекори за аерозагадувањето да се намали.

Граѓаните ни испраќаат и фотографии на кои се гледа дека за дел од загадувањето причина се и индустриските погони. Од општината велат дека како мерка за справување со загадувањето се вршеше целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими. Од таму информираат и дека се вршат контроли на мали претпријатија, но го потенцираат и фактот дека Општина Тетово е една од најгусто населените општини.

Во текот на целиот ден и изминатата ноќ, во Тетово присуството на штетните ПМ 10 честички е двојно над дозволените граници.

Материалы по теме:

„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“
„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век - Скопски Санџак, Тетовска Каза“ - вака е наречена книгата на авторите д-р Музафер ...
Дарко Каевски во посета на Тетово
Директорот на Агнцијата за Млади и Спорт, Дарко Каевски, денеска беше во Тетово, каде изврши увид во изградбата на затворениот базен кој се гради ...
Граѓаните на Тетово со поделени мислења околу полицискиот час
Во Тетово не е регистриран ниту еден нов случај на Ковид-19 во последното деноноќие. Од оздравените 14 лица кои ги регистрира Институтот за јавно ...
Во тетовско 14, во гостиварско 12 новозаболени со ковид
Летово 2020-та година за граѓаните несомнено е како ниедно друго до сега. Наместо шетање и одмори, во центар на вниманието ги имаат ковид пандемијата ...
18 години Македонско-хрватско друштво
Денес се одбележуваат 18 години од основањето на Македонско-хрватското друштво во Тетово. Друштвото изминатите години работеше на низа активности. Наставата по хрватски јазик е ...