Тркалезна маса за положбата на лицата со посебни потреби

Во проториите на ОУ Лирија во Тетово денес се одржа тркалезна маса на тема Положбата на лицата со посебни потреби, во организација на Здружението Златна рака. Дебатата е во рамки на проектот креативни работилници за деца со посебни потреби „И ние сме како другите“.

Во рамки на проектот се реализираа 6 креативни работилници за деца со посебни потреби, во кој учествуваа вкупно 38 деца.