Уписи во основно и средно образование


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5061

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4777

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Од први јуни ќе започнат уписите на првачињата во тетовските училишта. Требаше да се реализираат од први мај, но заради ситуацијата со коронавирусот уписите беа одложени, а ќе траат до 15 јули. Училници има, основните училишта се подготвени за примање на првачињата, вели Ахмед Ќазими од Секторот за јавни дејности.

„Од први јуни ќе започнат уписите во основно образвание, а ќе траат до 15 јули. Веќе има креирано и комисија која ќе одлучува по тоа прашање. Училиштата се подготвени да примат доволен број на нови ученици. Се надеваме дека одзивот ќе биде соодветен“, вели Ќазими.

Родителите на првачињата ќе треба да се обратат во училиштата за да се изврши уписот на детето. Што се однесува до средните училишта, уписите исто така се извршуваат лично, но дел од нив нудат запишување во средното образование по електронски пат.

„И во средните училишта е формирана комисија, која ќе ги разгледува документите на заинтересираните ученици. Имаме доволно простор за соодветен број на класови и ученици. Се очекува да има доволен број на средношколци“, истакнува Ќазими.

Бројката на полуматуранти годинава во тетовско е околу 2000. Бројот на слободни места во прва година од средното образование изнесува 3680 ученици. Предвидено е да се примаат по 34 ученици во еден клас, а бројката на оние ученици кои го завршуваат средното образование, исто така е околу 2000.

Материалы по теме:

„Архетипови и сенки“ – изложба на Даница Дана Крстеска во Тетово
Архетипови и сенки - вака е насловена колекцијата на уметнички слики кои Даница Дана Крстеска од Гостивар ги презентираше на Тетовци. Таа прв пат ...
Угостителите први на удар заради коронавирусот
Празни маси и изгасени светла. Ваква е сликата во угостителските објекти во Тетово. Повеќе од еден месец рестораните и кафулињата се затворени. Угостителите беа ...
Донирана опрема за Клиничката болница во Тетово од страна на амбасадорката на Јапонија
Со ново амбулантно возило ќе располага Клиничката болница во Тетово. Возилото е донација од Јапонската амбасада. Амбасадорката Кеико Ханеда, се сретна со градоначалничката Теута ...
Стефан: Сакам да направам светски рекорд во местење Рубикова коцка
Очигледна е вештината и брзината со кои овој 12 годишник успева да ја намести Рубиковата коцка. За да докажеме, снимателот ја размести коцката, а ...
За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра
Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто над 3,5 милиони евра. ...