Формирана „Група на пријателство“ помеѓу МПЦ и ИВЗ

Денес во Скопје по иницијатива и во организација на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, а со поддршка од поглаварите на Македонската Православна црква – Охридска Архиепископија и на Исламската верска заедница, како и во соработка со теолошките факултети се одржа почетниот настан на кој за првпат беше формирана „Група на пријателство“ помеѓу МПЦ и ИВЗ.