„Францускиот puissance douce на Западен Балкан“ – тема на тркалезната маса во УЈИЕ организирана од Научниот Институт „Макс ван дер Штул“.

„Францускиот puisance douce на Западен Балкан“ – на оваа тема во Универзитетот на Југоисточна Европа се одржа тркалезна маса на која присуствуваа ректорот Абдулменаф Беџети, како и амбасадорот на Франција во Македонија, Кирил Баумгартнер. Рекрторот Беџети ја истакна важноста од соработката и потенцијалот кој го нуди овдешната младина.

Амбасадорот истакна дека Тетово е одличен пример за заедничко функционирање и живеење на повеќе народи.

Настанот беше во организација на Научниот инситутот „Макс ван дер Штул“ и канцеларијата за меѓународна соработка.

Маја Пероска