Хуманитарните пакети од сите организации во Гостивар ќе се делат преку Црвениот Крст


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Хуманитарните активности на сите невладини организациии за помош на социјално загрозените семејства во Гостивар, Врапчиште и Маврово Ростуше ќе се спроведуваат заеднички и координирано. Процесот ќе го води гостиварскиот Црвен Крст.

Целта е хуманитарите пакети да бидат дистрибуирани до граѓаните на безбеден начин со што се намалуваат ризиците од ширење на коронавирусот.

„Одржавме заеднички состанок со сите невладини организации на подрачјето на трите општини. Јас сум им многу благодарен за активностите што ги прават, знаеме колку е важно да се помага, особено во тешки и кризни времиња. Донесовме заеднички заклучок, дека сите активности треба да се спроведуваат синхронизирано, за да биде побезбедно за граѓаните. Процесот ќе го раководи Црвениот Крст, а ќе му помага посебно формиран Совет за таа намена. Со Советот раководи АДИ, како најстара организација во Гостивар.“, информираше градоначалникот Арбен Таравари.

Активистите и волонтерите коишто ќе ги носат пакетите со храна и средства за хигиена до загрозените семејста, ќе поминат низ посебна обука.

Инаку, состојбата со коронавирусот на гостиварското подрачје до денес напладне, остана непроменета. Не се регистрирани нови позитивни случаи, а се очекува единствената потврдена пациентка од Гостивар да се прогласи за излечена, со негативен контролен тест.

Материалы по теме:

Седница Гостивар: ДУИ и Алијанса се контрираа за трошењето на јавните пари
Денешната седница на Советот на Општина Гостивар помина во знакот на контрирање меѓу опозициската ДУИ и Алијанса за Албанците, која го има советничкото мнозинство. ...
Доделени грантови за мали и средни бизниси
Мали и средни фирми од Гостивар добија грантови, како помош во справување со негативните ефекти што ги донесе коронакризата. Се работи за 15 локални ...
Коронакризата не влијаела врз наталитетот во Гостивар
Ковид пандемијата до сега немала влијание врз наталитетот во Гостивар. Иако на гинеколошко-акушерското одделение во гостиварската болница се родиле 20-тина бебиња помалку во однос ...
Истече домашната изолација за 11-те лица во Гостивар – немаат симптоми, не се ризик
Никој од единаесетте лица од Гостивар кои беа ставени во домашна изолација по доаѓање од Италија, не развил симптоми на коронавирус и тие се ...
Изградбата на катна гаража во Гостивар ќе отпочне напролет
Недостигот од паркинг простор е горлив проблем во сообраќајот во Гостивар. Постоечките околу 840 паркинг места не ги задоволуваат потребите на граѓаните кои секојдневно ...