ЦЕД го одбележа Денот на екологијата во Теарце

Невладината организација Центар за едукација и развој денес со низа активности го одбележа Денот на екологијата, кои беа организирани од страна на странски волонтери. Целта да се подигне еколошката свест за заштита на животната средина.

Во активностите се вклучи и градоначалникот на општина Теарце Нухи Незири, кој засади дрва во дворот на училиштето. 

Данијела Билбилоска