10 нови случаи заразени со коронавирус се евидентирано на тетовското подрачје


Notice: Undefined variable: args in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 371

10 нови случаи заразени со коронавирус се евидентирано во тетовското подрачје. Сите се од руралните општини од тетовско.

Од десетте позитини случаи 6 се во Теарце, а 4 од Општина Боговиње. Досека се оздравени 136 лица, а 24 починале, со што бројот на активни случаи во Тетово и 5-те околни општини е 132.

Градоначалничката апелира на поголема одговорност од граѓаните

Во изолација по одлука во општина Тетово има вкупно 558 лица, во самоизолација 114, додека во државниот карантин во капацитетите на Попова Шапка има 44 лица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *