11 вработени и 3 деца позитивни на корона до сега во училиштата и градинките во Гостивар


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Состојбата со коронавирус во училиштата и градинките во Гостивар за сега е стабилна, без високи бројки на заразени. Според евиденцијата на општинскиот Сектор за образование од почетокот на нивната работа, заклучно со денес вкупно се регистрирани 11 вработени и 3 деца позитивни на вирусот.

„Во ОУ „Гоце Делчев“ има најмногу, односно 4 вработени, 3 ученици, тука ја имаме и бројката од 5 родители. Во другите има по еден до два случаи, како „Исмаил Ќемали“ двајца вработени, „М.К.Ататурк“ еден наставник. Во градинката регистрирани се до сега три позитивни случаи, две воспитувачки и една негувателка. Ова е состојбата до денес, ние постојано ја следиме и преземаме соодветни мерки“, информираше Аслијан Снопче, раководител на Сектор за образование во Општина Гостивар.

Во училиштата и градинките кадешто се потврдува позитивен случај се преземаат соодветни мерки, вели Снопче. Во консултација со епидемиолог, во изолација се ставаат други ученици и вработени, зависно од контактите. Доколку заразените наставници немаат тешки симптоми, продолжуваат со настава онлајн, за да не се губи од часовите.   

Според последните податоци од Министерството за здравство, во регионот на Гостивар има 285 активни случаи на коронавирус. Вчера беше забележана рекордна бројка од 40 новозаразени за едно деноноќие.

Материалы по теме:

Доделени грантови за мали и средни бизниси
Мали и средни фирми од Гостивар добија грантови, како помош во справување со негативните ефекти што ги донесе коронакризата. Се работи за 15 локални ...
Советот на Гостивар за прв пат одржа онлајн седница
Дваесет и четвртата седница на Советот на Општина Гостивар ќе се памети како првата од формирањето на ова тело, која се одржала онлајн. Наместо на вообичаените ...
Во Гостивар ќе се прават брзи ковид тестови
Неделава ќе започне тестирањето за коронавирус со брзи антигентски тестови во Гостивар. Тестирањето ќе го врши обучен тим од лабораторијата на Здравствениот дом, а ...
Наплив на позитивни пациенти за анализи во Лабараторијата на Здравствен дом во Гостивар
Тимот од Лабараторијата на Здравствениот дом во Гостивар со полни раце работа. Откако се воведоа анализите на Д-Дмери за корона позитивни на државен трошок, ...
За повеќе паркинг места во Гостивар, дел од паралелното зонско преминува во косо
Недостатокот на паркинг простор е долгогодишен проблем во Гостивар, кој им создава нервози и маки и на возачите и на сообраќајната полиција. Јавното претпријатие ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *