18-ти роман „Старецот и короната“ на Јован Дамјановски

Деновиве се очекува да излезе од печат најновиот 18-ти роман „Старецот и короната“ на современиот македонски писател Јован Дамјановски. Романот е во издание на Матица македонска, поговорот го напиша Раде Силјан, а цртежот за корицата е дело на академскиот сликар Павле Кузманоски.

Данијела Билбилоска