25 песнички за 25 години „Јаболчиња“


Deprecated: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! caller_get_posts is deprecated. Use ignore_sticky_posts instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 5062

Notice: Undefined variable: arkrp in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 435

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Deprecated: ark_content_rss is deprecated since version 2.9! Use the_content_feed instead. in /home/kissmenada/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: Undefined variable: excerpt in /home/kissmenada/public_html/wp-content/plugins/opt_v189srq/ark-relatedpost.php on line 521

Под заштитни наски, мерење температура на самиот влез и дезинфекциски средства – за прв пат „Јаболчиња“ се одржа на отворено – 25 годишнината од детскиот фестивал се прослави во Музичкото училиште „Тодор Скаловски“ во Тетово, со почитување на сите здравствени протоколи. Присуствуваа само најблиските на младите изведувачи, а организаторот Никола Димовски Тмница вели дека замислата за 25 годишнината не била ваква, но сепак на задоволство на дечињата, фестивалот се одржа според сите соодветни мерки за заштита.

Текстописецот на песничките Слободанка Ничевска, смета дека и покрај годинешните услови и околности, фестивалот поминал одлично.

Беа изведени 25 песнички, а кај дечињата не можеше да се сокрие задоволството што повторно заедно настапуваат и ги пеат своите хитови – овој пат само пред најблиските и со почитување на мерките за заштита.

Материалы по теме:

Донирани 50 таблети за деца од основно и средно образование
50 таблети ќе бидат донирани на деца од ранливи категории и со посебни потреби или семејства со повеќе деца во основното и средното образование ...
„Архетипови и сенки“ – изложба на Даница Дана Крстеска во Тетово
Архетипови и сенки - вака е насловена колекцијата на уметнички слики кои Даница Дана Крстеска од Гостивар ги презентираше на Тетовци. Таа прв пат ...
Пазарниот четврток помалку раздвижен од порано
Цените се исти, но луѓето немаат пари - вака ја опишуваат ситуацијата трговците на градскиот пазар во Тетово. Четврток во градот е пазарен ден ...
Мотоциклисти: Речиси секој ден казни за неносење заштитна опрема
Летниот период е време кога голема е фреквентноста на мотоциклисти на тетовско-гостиварското подрачје. Сообраќајниот метеж е секојдневна слика во овој регион, а движењето на ...
Што претставува вонредната состојба од правен аспект?
Заради пандемијата со коронавирусот, во земјава за прв пат се воведе вонредна состојба. Претседателот Пендаровски прогласи вонредна состојба два пати по 30 дена и ...