50. издание на Меѓународниот хорски фестивал „ТЕХО“

50-тото издание на Меѓународниот хорски фестивал „Тетовски хорски одѕиви“ ќе се одржи викендов во Тетово. На двете фестивалски вечери во Центарот за култура ќе настапат домашни хорови, но и од соседните земји, како и во Соборниот храм Свети Кирил и Методиј на Фестивалот за православна духовна музика. На ТЕХО ќе се одбележат и неколку значајни јубилеи. Оваа манифестација и градот, веќе пет децении се домаќини на стотици хорови и илјадници хористи од целиот свет и место каде се исполниле голем број нови хорски песни кои зазеле значајно место во овој вид на музика.