Home

Регионални вести

Елјеса Асани од Гостивар пасиониран читател, годишно чита по 100 книги

За тоа какво богатство се книгите, не треба да се објаснува. И најмалите деца знаат дека читањето носи маѓија и

Д-р Исмаили од Гостивар се вакцинира против ковид во Словенија

Гинекологот Хатије Исмаили која потекнува од Гостивар, а минатата година доби високо признание за најдобар лекар во Словенија, прими вакцина

За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра

Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто

Приведени двајца сопственици чии угостителски објекти работеле по дозволеното време

За неносење маска казнети 81 лице, а две лица не ги почитувале решенијата за изолација. Два угостителски објекти во тетовско-гостиварскиот

Водата од градскиот водовод во Гостивар се‘ уште не е за пиење

Гостиварци се‘ уште не смеат да ја употребуваат водата од чешмите за пиење поради матност. Вонредните анализи што ги направи

Каква штета може да предизвикаат обилните врнежи врз земјоделските култури?

Јануари е период кога најмногу се очекуваат врнежи од снег. Но, во изминатите две недели регионот беше зафатен од влажен

РЕГИОНАЛНИ ВЕСТИ

 

Елјеса Асани од Гостивар пасиониран читател, годишно чита по 100 книги

За тоа какво богатство се книгите, не треба да се објаснува. И најмалите деца знаат дека читањето носи маѓија и

 

Д-р Исмаили од Гостивар се вакцинира против ковид во Словенија

Гинекологот Хатије Исмаили која потекнува од Гостивар, а минатата година доби високо признание за најдобар лекар во Словенија, прими вакцина

 

За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра

Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто

 

Приведени двајца сопственици чии угостителски објекти работеле по дозволеното време

За неносење маска казнети 81 лице, а две лица не ги почитувале решенијата за изолација. Два угостителски објекти во тетовско-гостиварскиот

error: Content is protected !!