Акциски планови за приоритетите на средните училишта во Гостивар

Гостиварските средни училишта ќе добијат Акциски планови преку кои ќе се подобрува квалитетот на наставата. Иницијативата за вакви планови ја

Read more

Можностите за вмрежување на училишните библиотеки во Кобис системот претставени во Гостивар

Училиштата во Гостивар добиваат можност бесплатно да се вмрежуват во националната виртуелна библиотека. Вклучувањето во библиотечниот информациски Кобис систем, за

Read more

Околу 350 лица лани во Гостивар се вработиле преку активните мерки на Владата

Во очекување на објава на новиот оперативен план со активни мерки за вработување, институциите ги сумираат резултатите од минатата година.

Read more

Интензивни полициски акции во Гостивар за поголем ред во паркирањето

Недостасува поголема сообраќајна дисциплина кај возачите во Гостивар. Дека голем дел не ги почитуваат правилата и просписите, особено во делот

Read more

Во сабота Меморијален марш во спомен на жртвите во несреќата кај Ласкарци

Во сабота, 13 февруари се навршуваат две години од трагичната автобуска несреќа близу Ласкарци, која го зави Гостивар во црно.

Read more

Граѓаните да се вакцинираат против ковид, особено ризичните групи – препорачуваат лекарите

На прагот на ковид вакцинацијата во нашата земја, лекарите потсетуваат дека колективниот имунитет ќе се стекне само преку имунизација на

Read more

Работилница во Гостивар за подобра соработка на медиумите и судовите

Судовите да бидат потранспарентни и подобро организирани за давање информации, новинарите повеќе да внимаваат на правилата за судско известување. Двете

Read more
error: Content is protected !!