Граѓаните не пријавуваат корупција оти не им веруваат на институциите

Пораст на корупцијата, непријавување на случаите поради недоверба во институциите, судството, здравството и полицијата како области со најмногу коруптивни дејства.

Read more

Гостиварка на која станот и‘ изгоре во пожар бара помош

Самохрана мајка со две малолетни деца од Гостивар ги живее најтешките денови од својот живот. Џемиле Хорман остана без покрив

Read more

Обезбедена храна и облека за семејствата што живеат во шатори кај гостиварска патарина

Зрак надеж и светлина во црното секојдневие за трите ромски семејства, кои со мали дечиња живеат во субстандардни услови покрај

Read more

Само 4 регистрирани случаи на грип сезонава во Гостивар

Грипот падна во сенка на коронавирусот. За разлика од претходните години, кога овој период грипот беше најчестата зараза меѓу граѓаните,

Read more

Три семејства со дечиња живеат во субстандарди услови покрај гостиварска патарина

Во шатори направени од најлон, среде кал, во влага и бедотија, со празни стомаци. Вака животот го крпат три ромски

Read more

ОУ „Исмаил Ќемали“ во Гостивар стана дел од германскиот проект „Партнери на иднината“

Со потпишување на договор на пригоден настан, се официјализираше соработката меѓу Основното училиште „Исмаил Ќемали“ во Гостивар и Гете институтот,

Read more
error: Content is protected !!