Семир Гициќ и Ивана Наскова настапија во Тетово

Списокот на неподносливите сорти на луѓето“ е темата на безконцептуална стенд-ап комедија на Семир Гициќ. Тој вчеравечер во Центарот за

Read more

Магијата на првиот електронски медиум – Светски ден на радиото

Прв пат се сретнал со радиото како медиум уште во студентските денови. И од тогаш ја почувствувал неговата магија. Гласот

Read more

Заменик министерката за внатрешни работи во посета на СВР Тетово

Заменик министерката Славјанка Петровска го посети секторот за внатрешни работи Тетово. Таа истакна дека од раководството била запознаена со безбедносната

Read more

Работна средба на тема „Банкарство со храна“ во Тетово

Во Македонија се фрла толкава количина на храна, доволна за да се нахрани барем третина од Тетово. Ова го тврдат

Read more

Инфо сесија на Фондот за иновации во Тетово

Трет јавен повик за истражувачки проекти е во тек. Наменет е за сите основни и средни училишта, а го спроведува

Read more

Уникатниот „мал музеј“ на тетовецот Зоран Јанкуловски

Австриска камера од 1887 година, пушка каранфилка, клавир-хармониум изработен во 1890 година. Ова е само дел од уникатните антиквитети кои

Read more
Powered by Live Score & Live Score App